top of page

Soms gaan mensen boos naar buiten...

Meestal niet natuurlijk, maar soms moet ik als tattoo-artiest dingen tegen je zeggen die je liever niet hoort.

Toen we pas bezig waren met het opstarten van onze tattooshop, hebben we een soort van deontologische regels opgesteld voor onszelf. Je ziet mij altijd in de shop en op de socials, maar eigenlijk doe ik dit werk samen met mijn vrouw. Zij doet het achter-de-schermen-werk. Een van de belangrijkste regels was dat we enkel tattoos zouden plaatsen waar we zelf ook achter stonden.


Soms komen er mensen binnen met een idee waar ik van weet dat het niet mooi gaat zijn, niet mooi gaat genezen óf niet mooi gaat blijven doorheen de tijd. En dan vind ik het mijn plicht om dit eerlijk aan je te laten weten. Zelf als je daardoor boos wordt op mij.


In deze blog geef ik je graag enkele voorbeelden.

  1. Vingertattoos blijven niet mooi Spijtig, maar waar. In het begin van mijn tattoocarrière wist ik dit ook nog niet en heb ik enkele vingertattoos gezet. Na een tijdje zag ik deze mensen terug en heb toen moeten vaststellen dat vingertattoos geen goed idee zijn. Kleine anekdote: Iemand heeft ooit haar vingertattoo verzorgd met Labello (bij gebrek aan andere tattooverzorging). Deze tattoo was helemaal verdwenen na een tijdje. Hoe komt dit eigenlijk? Heel simpel: we gebruiken onze handen en vingers zeer veel. Daardoor vernieuwen de cellen op onze handen continu. Doe dus zeker goed je onderzoek naar genezen vingertattoos voordat je met dit idee naar een tattooshop stapt.

  2. Fineline tattoos verdwijnen sneller Fineline tattoos zijn een echte trend. Het risico is dat deze fijne lijntjes snel zullen verdwijnen. Hoe minder inktpartikels (de kleine deeltjes in je inkt die je tattoo zichtbaar maken), hoe sneller deze zullen verdwijnen. Ik zal binnenkort eens een volledige blog schrijven over het genezingsproces van een tattoo. Dan is klinkt dit allemaal heel logisch. Maar geloof mij: BOLD GROWS OLD! Tattoos met duidelijke lijnen die dik genoeg zijn (zelfs bijna fineline), blijven het mooist.

  3. Sommige tattoos zijn te klein Voor mij is het heel belangrijk dat een tattoo leesbaar is én blijft. De inkt in een tattoo verspreid zich na verloop van tijd een beetje. De lijntjes worden bijvoorbeeld nét iets dikker. Bij een heel kleine tattoo gebeurt dit ook en een risico dat je inieminie tattoo over 20 jaar een vlek is geworden, is reëel. Het is mijn taak om hier rekening mee te houden bij het ontwerpen en plaatsen van je tattoo. Bij tattoos vanaf een bepaalde grootte is het mogelijk om het ontwerp zó te maken dat de leesbaarheid goed blijft, ook na 20 jaar.

  4. Het risico van koppeltattoos Quizvraag: welke tattoos worden het meest gecovered? Jep, koppeltattoos waarbij de namen gebruikt zijn! Er zijn tattoo-artiesten die deze tattoos simpelweg weigeren, er zijn er die ze zonder nadenken zetten (en denken aan het geld dat ze zullen verdienen wanneer je de tattoo laat coveren). Dit is dan ook dé tattoo waarbij ik je zal vragen om er nog eens over na te denken. Misschien probeer ik je zelfs om te praten. Wil je een tattoo zetten om je relatie te vieren? Dan kan ik je veel andere, mooie en persoonlijke ideëen geven. Moest je relatie dan toch stuklopen (ik hoop natuurlijk van niet!), heb je een mooie tattoo staan die meer betekent dan gewoon de naam van je ex-partner.


Moest je met 1 van deze tattoos in je hoofd zitten, contacteer me dan zeker via het contactformulier hieronder, óf kom langs in de shop. Ik ben een vat vol ideeën en help je graag om jouw tattoo-idee om te zetten in een duurzaam design.Micro tattoos are tomorrows cover ups - Durb Morrison
45 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page