top of page

Waarom ik graag heb dat mensen terugkomen naar de shop (en dat is een andere reden dan jij nu denkt)


Ik word er altijd heel enthousiast van als mensen hun tattoo na een tijdje komen laten zien in de shop. Niet alleen om terug een leuk gesprek te hebben, maar ook om de genezing van de tattoo te kunnen bekijken. Dit vertelt mij heel veel en laat me toe om mijn manier van tatoeëren te verbeteren.


Sommige mensen komen na 1-2 weken al eens langs om hun tattoo te laten zien. Dikwijls is de tattoo dan nog niet volledig genezen. Tóch vertelt ze me dan al heel veel.


Kijk je even mee?


Tattoo 2 weken oud met korstjesDeze tattoo van 2 weken oud is mooi aan het genezen. Er zijn nog korstjes zichtbaar, maar je ziet al duidelijk hoe deze tattoo zal genezen.


Zo lang de korstjes niet worden afgekrabd, moet er geen bijwerking gebeuren. Gebeurt dit wel, verdwijnt de onderliggende inkt samen met het korstje en is een bijwerking nodig. (Bij deze tattoo was dat uiteindelijk niet nodig)


Tattoo Magere Hein 6 maanden genezen

Een andere mijlpaal bij de genezing is na een half jaar. De tattoo is dan volledig genezen en gesetteld. Lijntjes die zullen verdwijnen, zijn verdwenen. Schaduwen en witruimtes komen mooi tot hun recht…Bij deze tattoo heb ik enkel puur zwarte inkt gebruikt. Er is geen schaduwwerk met verdunde inkt. Als ik op deze manier werk, geneest de tattoo bijna exact hetzelfde als wanneer ze net gezet is. En toch zie ik ze graag terug om te zien of de lijnen en vlakken stevig en duurzaam zijn. Als dit zo is, zal de tattoo mooi ouder worden.
Geregeld krijg ik mensen over de vloer die 10 jaar geleden een tattoo door mij hebben laten zetten. Dat is altijd een klein feestje! Een tattoo van 10 jaar oud heeft al heel wat doorstaan. Je bent 10 jaar ouder, je bent 10 jaar in de zon gekomen met de tattoo (behalve deze zomer), … Toch zorgt het gebruik van voldoende zwart ervoor dat de tattoo ook na al die tijd nog leesbaar is.


Dit zie je bij de onderstaande foto duidelijk. De lichte grijstinten zijn na verloop van tijd bijna volledig verdwenen, maar de tekening is door het gebruik van zwart nog altijd heel duidelijk.Tattoo 10 jaar genezen

Dus... als ik extreem enthousiast ben als je nog eens langs de shop komt met je genezen tattoo, dan weet je nu waarom dat zo is.Krijg jij graag een inkijk in de werking van de shop en de manier waarop ik over tatoeëren (en andere dingen) denk? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief! (NO SPAM! Beloofd!)

33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page